Aebi VT450 Vario z gosenicami

 

Na željo mnogih kupcev je Aebi izdelal VT 450 z gosenicami za raznolike namene zahtevnejših del. Še posebaj v gorskem svetu so vozila z kolesi nevozna zaradi snegu ali mokrih tal.

Sedaj je vožnja po snegu zabavnejša in predvsem enostavnejša. Tekaške ali smučarske proge je sedaj možno vzdrževati z različnimi dodatki. Vožnja do smučarskih koč ali gorskih postaj je sedaj udobna in učinkovita z Aebi VT 450 Vario z goseničnimi verigami – in to z do maksimalne teže 9.5 ton. Še ena prednost novega "vse cestnega" vozila je multifunkcionalnost. Če so posebna zimska vozila lahko uporabljena le v zasneženih gorah, lahko Aebi VT450 Vario le v 2 urah zamenja gosenične verige z kolesi in se tako transformira v transportno vozilo,ki je uporabno tudi na manj zahtevnih površinah. Več fleksibilnosti, več možnosti in uporabe - 356 dni v letu.

Tako kot v snegu in ledu so gosenične verige seveda dobre na mokri zemlji. Specialni profili gosenic zagotavljajo, da gredo zelo gladko po zahtevnih površinah. Zahvaljujoč veliki površini gosenic je pritisk na podlago precej zmanjšan, kar tudi ščiti teren spodaj. Zaradi gosenic se odmik od tal poveča za približno 120mm. To zagotavlja, da vozilo ni pritrjeno ter se ne more zatakniti če je uporabljeno v močvirnatem terenu – tudi če se gosenice rahlo potapljajo v tla. Kot dodatek je krmilo lahko optimizirano saj gosenice na sprednjih oseh in zadnjih oseh vozijo ločene gosenice. S tem zmanjšujejo možnost poniranja v tla. Največji oprijem je zagotovljen s hidravličnim torzijskim vzmetenjem gosenic.

Z močjo 90hp(80kw), in 420Nm vzmetenja, čist in okolju prijazen VM turbo dizelski motor temelji na EURO 6 Standardu, Aebi VT450 tudi prevladuje, ko govorimo o  okolju prijaznešemu delovanju in izplonjuje standarde, ki jih določajo tudi avtomobilske organizacije. Različne različice z različnimi nastavkami omogočajo skoraj neomejeno število možnih uporab - kot transportno vozilo, pometač, kosilnica ali trosilnik. Na vozilo lahko dodamo tudi različne dodatke kot so: snežna freza, snežni plug, brizgalna palica, dvigalko ali trosmerni prekucnik. Seveda so lahko individualne in želje kupcev specifične saj za stroje iz Buegdorf-a ni nič nemogoče.

 

 

 

Oglej si tudi

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu